UEFA a deschis o procedură împotriva Croației

Publicat: 16 06. 2012, 18:34
Actualizat: 06 07. 2013, 08:04

UEFA a anunțat, sâmbătă, că a deschis o procedură disciplinară împotriva federației din Croația, în special ca urmare a scandărilor rasiste ale fanilor și a folosirii unor simboluri rasiste de către unii dintre suporteri, la meciul cu Italia, scor 1-1, informează AFP.

Acest caz va fi analizat marți.

La meciul Italia – Croația, de joi, insultele rasiste ale fanilor croați l-au vizat pe italianul Mario Balotelli.

Federația din Croația a fost deja sancționată de UEFA cu 25.000 de euro pentru fumigene, obiecte aruncate și intrarea unui suporter pe teren, la meciul cu Irlanda, din 10 iunie.

Însă comportamentul rasist al fanilor ar putea să o coste pe Croația mai mult decât o amendă.

Reprezentativa Rusiei a fost sancționată cu retragerea a șase puncte de Comisia de Disciplină a UEFA, decizie cu suspendare, pentru următoarea campanie de calificare, cea pentru Euro-2016, din cauza comportamentului unor suporteri la meciul cu Cehia, de la Euro-2012. În cazul unor noi probleme cu fanii, Rusia va începe campania de calificare la Euro-2016 cu șase puncte în minus față de contracandidatele sale.

Croația ar putea primi o sancțiune de acest tip, UEFA fiind hotărâtă să arate toleranță zero în ceea ce privește huliganismul și rasismul.

Reprezentativa Italiei a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), partida disputată joi, la Poznan, cu naționala Croației, în grupa C de la Campionatul European din Polonia și Ucraina.