Un maratonist român a alergat 3.500 de km pentru a-i ajuta pe nou-născuții cu probleme de vedere

Publicat: 24 02. 2013, 18:31
Actualizat: 23 03. 2019, 03:20

Maratonistul Andrei Gligor a alergat sâmbătă ultimii 42 de kilometri dintr-o cursă caritabilă de 3.500 de km menită să strângă fonduri pentru modernizarea secției de terapie-intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Proiectul a început în iunie 2012 când Gligor a decis să ajute la achiziționarea unui scanner retinian performant pentru nou-născuții cu probleme de vedere, aparat ce costă în jur de 29.000 de euro. În acest sens, maratonistul a decis să vândă kilometrii pe care îl aleagă într-o cursă fictivă România-Sahara. De atunci și până la sfârșitul acestei luni, Gligor a alergat în jur de 15 kilometri zilnic.

„Voi alerga sâmbătă cei 42,195 de kilometri ai maratonului, pe o bandă de alergare. Alături de mine, vor participa la un maraton-ștafetă invitați speciali, precum campioana olimpică la canotaj Valeria Răcilă van Groningen, campionul mondial la gimnastică Marian Drăgulescu, triatlonistul Ciprian Bălănescu, atleți amatori de prim-plan (ultra maratoniștii Gabriel Solomon și Paul Dicu) și nu numai”, a anunțat Gligor pe pagina oficială a proiectului.

Evenimentul a avut loc pe șantierul viitoarei clădiri a Secției de terapie intensivă nou-născuți. Construcția va fi gata anul acesta și se întinde pe o suprafață de 1.600 de metri pătrați.

Foto: inimacopiilor.ro