Veste dură pentru fanii tenisului! Rafael Nadal nu va juca la Australian Open 2024

Publicat: 07 01. 2024, 17:38
Actualizat: 07 01. 2024, 17:40

Rafael Nadal a revenit după un an în circuit, dar s-a accidentat din nou la turneul de la Brisbane și nu va putea juca la Australian Open 2024, primul Grand Slam al anului.

Nadal a explicat că a suferit o ruptură musculară în meciul cu Jordan Thompson, în care a ratat trei mingi de meci.

Australian Open 2024 are loc în perioada 14 – 28 ianuarie la Melbourne.

Veste dură pentru fanii tenisului! Rafael Nadal nu va juca la Australian Open 2024

Înainte de turneul de acum, de la Brisbane, spaniolul a jucat la Australian Open 2023 dar a fost învins de Mackenzie McDonald. De atunci a stat departe de tenis aproape un an.

„Salutare tuturor! În timpul ultimului meu meci de la Brisbane am avut o mică problemă la un mușchi care, după cum știți, m-a îngrijorat. Odată ajuns la Melbourne am avut ocazia să fac un RMN și am o microruptură musculară, nu în aceeași parte unde am avut accidentarea (n.red. – suferită la Australian Open 2023) și asta e o veste bună.

În momentul de față nu sunt pregătit să concurez la nivelul maxim în meciuri de 5 seturi. Voi zbura înapoi în Spania pentru a mă duce la doctor, pentru a mă trata și a mă odihni. Am muncit mereu din greu de-a lungul anului pentru această revenire și după cum am menționat mereu, obiectivul meu este să fiu la nivelul meu maxim în 3 luni.

În ciuda veștilor triste pentru mine legate de neputința de a juca în fața mulțumii fantastice de la Melbourne, asta nu e o veste foarte proastă, iar noi rămânem pozitivi în privința evoluției pentru restul sezonului. Chiar voiam să joc în Australia și am avut șansa să joc câteva meciuri care m-au făcut foarte fericit și pozitiv. Mulțumesc pentru toată susținerea și ne vedem curând”, a spus Rafael Nadal.

Ce spunea Novak Djokovic despre revenirea lui Rafael Nadal în circuit: „Se pregătește cu intenția de a mai câștiga un Grand Slam”