Xavi Pascual nu pleacă de la Dinamo! A refuzat PSG și continuă și la naționala României!

Publicat: 12 12. 2022, 16:59
Actualizat: 12 12. 2022, 17:10

Antrenorul spaniol Xavi Pascual rămâne tehnicianul echipei de handbal masculin Dinamo București până vara lui 2006, contractul scadent fiind în vara anului 2024.

Jurnaliștii de la L’Equipe au scris acum o lună că spaniolul se afla pe lista de achiziții a francezilor.

Campioana din Hexagon nu mai vrea să-i propună un nou contract actualului antrenor, Raul Gonzalez, scadent la vară, și l-a avut în fruntea posibililor succesori pe Xavi Pascual.

Ibericul rămâne și la echipa națională masculină. Pascual a bătut palma cu președintele Constantin Din să califice prima reprezentativă la JO de la Paris 2024, scrie ProSport.

Xavi Pascual nu pleacă de la Dinamo! A refuzat PSG și continuă și la naționala României

”Revoluție la Paris Saint-Germain. Pentru a-l înlocui pe Raul Gonzalez, clubul deja a pus ochii pe compatriotul acestuia, Xavi Pascual, fostul antrenor de la Barca care acum lucrează la Dinamo București”, anunțau cei de la L’Equipe.

”Dinamo este un club uimitor. Nu m-a interesat ce a scris presa sau ce zvonuri au apărut. Am ales Dinamo pentru că mă simt bine aici, managementul este perfect pentru mine.

Familia mi-a acceptat decizia în totalitate. Decizia a fost ușoară când avem astfel de fani, suporterii au influențat decizia mea”, a spus Pascual, în cadrul unei conferințe de presă.

În 2021, atunci când a venit la Dinamo, Xavi Pascual a încheiat o colaborare de 12 ani cu echipa spaniolă Barca, după ce a cucerit în ultimul sezon titlul în campionatul Spaniei, Cupa şi Supercupa Spaniei, precum şi trofeul Ligii Campionilor. Barca şi-a trecut în palmares al zecelea său trofeu în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, după o serie de 20 de victorii, încheiată cu 36-23 în finală contra formaţiei daneze Aalborg Handbold.

CS Dinamo Bucureşti a încheiat anul cu un avans de zece puncte în clasamentul Ligii Naţionale de handbal masculin, după ce a învins-o pe CSU din Suceava cu scorul de 42-31 (22-19), duminică, pe teren propriu, în etapa a 15-a.

Campioana din Șoseaua Ștefan cel Mare a câştigat toate cele 15 partide jucate în acest sezon și este pe locul 1, la 10 puncte de CSM Constanța.