150 de elevi și profesori din Baia Mare ar putea avea TBC. Totul a pornit de la o profesoară bolnavă

Publicat: 17 10. 2014, 13:17

150 de elevi și cadre didactice din Baia Mare au fost chemați de urgență la spital pentru analize, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC. Femeia a predat în 2013 la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, iar anul acesta urma să ocupe un post la o școală din Tăuții Măgherauș, relatează presa locală.

Imediat ce profesoara a primit rezultatul analizelor de laborator, a fost demarată o anchetă epidemiologică. Copiii și cadrele didactice care au intrat în contact cu femeia sunt acum suspectați că ar fi contactat virusul.

„În județul Maramureș, în Tăuții Măgherăuș, s-a identificat din păcate un caz de îmbolnăvire cu TBC la un cadru didactic. Directorul a informat Inspectoratul Școlar Maramureș, precum și primăria orașului, dar și Direcția de Sănătate Publică Maramureș”, a explicat Adriana Meșter, reprezentantul ISJ Maramureș.

Dacă din cei 150 de elevi și profesori vor fi persoane depistate pozitiv la testul IDR, acestea vor fi rechemate la Spitalul TBC din Baia Mare pentru investigații suplimentare, mai precizează sursa citată.