16 tone de tutun, în valoare de peste 200.000 de lei, confiscate de vameșii craioveni

Publicat: 25 04. 2013, 13:56
Actualizat: 22 08. 2013, 13:35
Cantitatea de 16 tone de tutun, în valoare de peste 200.000 de lei, a fost confiscată de vameșii craioveni, în urma unui control făcut la un TIR care venea din Bulgaria și avea ca destinație Letonia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcția Regională pentru Accize și Operațiuni Vamale (DRAOV) Craiova, inspectorii vamali au finalizat, miercuri, o acțiune inițiată în prima jumătate a lunii aprilie, când echipele mobile au reținut un autotren condus de un cetățean maghiar ce transporta, conform documentelor însoțitoare, 16 tone de tutun brut Virginia Blend (produs neaccizabil).

Tutunul provenea de la o firmă din Bulgaria și avea ca destinație Letonia.

În urma controlului s-a constatat că sub foile de tutun neaccizabil se aflau saci din plastic, transparenți, care conțineau tutun mărunțit accizabil.

„Inspectorii vamali au prelevat probe pentru analiză din cele două tipuri de tutun și le-au transmis spre expertizare la Laboratorul Vamal Central unde s-a stabilit că unul din produse este tutun pentru fumat (produs accizabil), iar cealaltă probă reprezintă foi de tutun (produs neaccizabil)”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Autoritatea vamală a confiscat întreaga cantitate de tutun, în valoare de 201 593 lei, iar firma transportatoare a fost amendată cu 20.000 de lei.