200.000 de angajați Google vor lucra de acasă până la mijlocul anului viitor

Publicat: 27 07. 2020, 21:50
Actualizat: 06 04. 2021, 18:21
Sursă foto - caracter ilustrativ

Google își va menține angajații acasă până cel puțin în iulie 2021. Gigantul tehnologic va fi prima corporație majoră din SUA care să oficializeze un astfel de termen extins de muncă de acasă, scrie The Wall Street Journal.

Angajații Google vor mai rămâne acasă încă un an

Angajaţii gigantului tehnologic vor reveni la muncă abia în iulie 2021, scrie presa americană.

Gigantul tehnologic este prima corporaţie americană care prelungeşte metoda de lucru „Work from home” pentru aproximativ 200.000 de angajaţi, până anul viitor.

Directorul executiv al companiei a luat această decizie săptămâna trecută după lungi dezbateri cu mai mulţi oficiali ai grupului.

„Ştiu că nu a fost uşor şi nu va fi. Sper ca această schimbare să vă ofere flexibilitatea de care aveţi nevoie pentru a stabili un echilibru între muncă şi viaţa personală pe parcursul următoarelor 12 luni”, le-a scris directorul executiv angajaţilor.

Google este singura companie din Silicon Valley care îşi ţine anagajaţii acasă un an.

La Microsoft, oamenii au fost anunţaţi că se vor întoarce în birourile din New York în toamna anului curent.

În cazul angajaţilor de la Facebook, Zuckerberg plănuieşte ca aceştia să lucreze de acasă în următorii 10 ani. O mişcare inedită din partea gigantului, dar mult mai eficientă, spune Zuckerberg.

Trecerea de la birou la „Work from home” se va realiza treptat, spune CEO-ul companiei, astfel încât, în 10 ani, aproape jumătate din angajaţii companiei vor lucra doar de acasă.

Compania Google, acuzată că și-ar fi indus în eroare utilizatorii pentru a obține acces la datele personale ale acestora

Autoritatea australiană de reglementare în domeniul concurenței a acuzat Google Alphabet că a indus în eroare consumatorii pentru a obține permisiunea de utilizare a datelor personale ale acestora pentru a le livra reclame personalizate.

De asemenea, autoritatea a anunțat că va solicita „o amendă de milioane de dolari” pentru Google în acest caz, pentru a servi drept exemplu, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Anunțul vine în contextul în care presiunea la nivel mondial în ceea ce privește confidențialitatea datelor personale este în continuă creștere, politicienii americani și europeni axându-se în ultima perioadă pe modul în care companiile din domeniu se folosesc de datele utilizatorilor.

În documente prezentate în instanță, Comisia australiană pentru Concurență și Protecția Consumatorilor (ACCC) a acuzat Google că nu a primit în mod explicit consimțământul și nu a informat în mod corespunzător utilizatorii despre o modificare a termenilor și condițiilor din 2016 prin care compania utilizează informațiile personale din conturile Google asociindu-le cu activitățile de navigare ale utilizatorilor pe site-urile care nu aparțin Google.

„Această modificare a adus foarte mulți bani Google. Din punctul nostru de vedere, compania a obținut aceste sume printr-un comportament înșelător”, a declarat Rod Sims, președintele ACCC.

Autoritatea de reglementare adaugă că modificarea termenilor a permis Google să lege istoricul de navigare al milioane de consumatori cu identitatea acestora, oferindu-i companiei o putere disproporționată pe piață.