42 de migranți, între care 16 copii, ascunși într-un camion, prinși la Vama Nădlac

Publicat: 22 08. 2018, 12:31
Actualizat: 26 03. 2019, 12:01

Oamenii legii au verificat un camion condus de un cetățean turc, în vârstă de 45 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, filtre auto din Turcia pentru o societate comercială din Germania, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliția de Frontieră Română.În interiorul camionului au fost descoperite ascunse 42 de persoane, dintre care 18 bărbați, 8 femei și 16 minori, adulții având vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, iar copiii între 9 luni și 16 ani.

„Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Palestina și Siria, înregistrați ca solicitanți de azil în România. La cercetări, aceștia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar șoferul turc a susținut că nu avea cunoștință despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport”, se arată în comunicatul citat.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranți în cazul șoferului camionului, și pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cele 42 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmând să fie luate măsurile legale.

Foto: Poliția de Frontieră