500 DE EURO pe lună pentru că ÎȘI PUNE VIAȚA ÎN PERICOL în fața calculatorului

Publicat: 29 07. 2018, 06:55

Potrivit datelor de pe site-ul CJAS Bacău, Ion Savin încasează un salariu brut de peste 14.000 de lei pe lună, la care se adaugă sporul de vătămare de 2.200 de lei și tichete de vacanță de 1.450 de lei.

„Aceste sporuri sunt trecute în Legea salarizării,” explică purtătorul de cuvânt al CJAS Bacău, Dan Stoica. „Toți angajații caselor și ai altor instituții publice beneficiază de 15% spor direct și 15% spor pentru activitatea la calculator. Nu suntem singurii angajați care avem aceste sporuri. Toți cei care lucrează, de exemplu, la calculator, în domeniul public, au acest spor. Sporurile au venit să rectifice pierderile salariale, pentru că noi am pierdut la lefuri odată cu Legea salarizării.” 

El a ținut să precizeze că sumele de pe site sunt brute, astfel că angajații primesc în mână doar jumătate.

„Suma de 2.200 de lei poate părea spectaculoasă pentru un spor, dar repet, este vorba despre una brută,” adaugă Stoica. „Toți angajații caselor județene de asigurări de sănătate beneficiază de aceste sporuri.”

Sporul se acordă după ce, anual, o comisie din cadrul Direcției de Sănătate Publică verifică fiecare birou, pentru a vedea dacă există calculatoare, xerox-uri, imprimante sau aparatură care emite radiații. Astfel, angajații de la stat iau până la 15% în plus la salariu pentru că lucrează cu echipamente electronice, care le pun viața în pericol.