8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce ar fi implementat Alexandru Rafila la Ministerul Sănătății pentru a gestiona mai bine pandemia de coronavirus

Publicat: 18 10. 2020, 08:00
Actualizat: 18 10. 2020, 08:23
Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO

Alexandru Rafila a anunțat smbătă, 17 octombrie, ce ar fi implementat la nivelul Ministerului Sănătății dacă era în locul lui Nelu Tătaru,  astfel încât criza povocată de coronavirus să fie gestionată mai bine.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că ar fi înființat un centru operativ, cu atribuții clare în domeniul gestionării crizei provocate de coronavirus, dar ar fi făcut și mai puține vizite de lucru în țară, potrivit Digi24.

„În primul rând, aș fi circulat mai puțin prin țară în vizite de lucru. Nu cred că este momentul vizitelor de lucru”, a răspuns Alexandru Rafila.

(CITEȘTE CONITUAREA AICI)

Avertismentul unor medici: Două dintre medicamentele aflate în schema de tratament pentru COVID-19 în România au efecte secundare

Hidroxiclorochina şi Lopinavir-Ritonavir, medicamentele care fac parte din schema de tratament pentru COVID-19 aprobată prin ordin de ministru, au un număr crescut de efecte secundare, afirmă doi medici.

Doi medici români, specialişti în medicina bazată pe dovezi, cer eliminarea acestor două medicamente, după ce au analizat studiile apărute
Aceştia susţin că tratamentele au un număr crescut de efecte secundare, iar beneficiile lipsesc.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

De ce trebuie făcute necropsii în cazul deceselor COVID-19? Explicațiile psihologului criminalist Tudorel Butoi

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat, sâmbătă, într-0 emisiune la Antena 3, de ce este necesară necropsia în cazul deceselor de COVID-19. Specialistul atrage atenția și spune că Codul de Procedură Penală din România obligă la realizarea necropsiilor.

(CITEȘTE CONITNUAREA AICI)

Ludovic Orban a explicat la cine va ajunge prima dată vaccinul anti-Covid / Cum va fi acesta distribuit!

Premierul României, Ludovic Orban, susține că cel mai probabil vaccinul împotriva COVID va fi gratuit pentru persoanele care se află în categoriile de risc. Potrivit premierului, „la început” vaccinul nu va fi pentru toată lumea!

„Am adoptat un memorandum la nivel european, există o înţelegere clară, când se va produce vaccinul, în funcţie de cantităţile care se produc, ele se vor distribui către ţările membre în funcţie de populaţia din fiecare ţară. Evident, şi noi vom face vaccinarea fără niciun fel de problemă”, a declarat premeirul României.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Măști neconforme aflate pe piață. Alertă europeană de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. „Nu respectă regulamentul!”

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a intrat în posesia a trei alerte pentru măşti neconforme aflate pe piaţa din România, emise de autorităţile din Luxemburg, Italia şi Letonia. Paul Anghel, director în cadrul ANPC, a anunțat că alertele au fost transmise prin sistemul Radex.

„Alerta RAPEX emisă de Luxemburg: produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către organismul relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele privind sănătatea şi siguranţa şi să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când nu este combinat cu măsuri suplimentare. Nu respectă regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie”, a scris Paul Anghel pe Facebook.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Nelu Tătaru, prima reacție după ce la ATI s-a atins un număr record de pacienți infectați cu coronavirus: „Pregătim niște măsuri!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, trage un semnal de alarmă și anunță că nerespectarea regulilor sanitare va atrage noi cazuri de coronavirus. În prezent, situația este gravă, la ATI fiind internați 745 de pacienți infectați cu COVID-19. Ministrul Sănătății atrage atenția că depinde doar de populație dacă România va ajunge chiar și la 7.000 de cazuri pe zi. Nelu Tătaru a mai subliniat că măsurile impuse recent își vor face efectul în două săptămâni.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

A fost razie la terasele „de fițe” din Herăstrău: „Desfășoară activitate de club și nu au voie” / Se dau amenzi uriașe

Poliția Capitalei a desfășurat sâmbă noapte o razie de amploare la terasele de pe malul lacului Herăstrău, unde a aplicat deja amenzi foarte mari pentru încălcarea regulilor anti-COVID!

„Așa cum am comunicat și anterior, acțiunile Poliției Capitalei pentru verificarea modului cum se respectă reglementările Legii 55 din 2020 sunt în plină desfășurare. În acest moment se desfășoară acțiuni, în toate sectoarele. La aceste acțiuni participă jandarmi, poliție locală, reprezentanți DSP”, potrivit autorităților.

(CITEȘTE CONTINUARE AICI)

Harta digitală a defrișărilor, creată de echipa de IT-iști a României, a câștigat competiția EU Datathon organizată de Comisia Europeană

Echipa de IT-iști români care a creat o hartă a defrișărilor în România, pe care intenționează să o extindă și pentru alte state europene, a câștigat un premiu european de prestigiu însoțit de un cec de 12.000 de euro din partea Comisiei Europene. Sistemul informatic conceput de echipa Digital Dryads folosește datele satelitare pentru protejarea pădurilor împotriva defrișărilor ilegale. Cei 4 români reuniți în echipa Digital Dryads au câștigat provocarea numărul 4 – „O Europă pregătită pentru era digitală” – a competiției EU Datathon 2020.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)