8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Proiect controversat adoptat în Parlament: Camera Deputaților interzice românilor accesul în pădurile țării!

Publicat: 20 08. 2020, 08:15
Actualizat: 20 08. 2020, 09:45
Șeful statului a trimis legea la CCR înainte de promulgare (FOTO - caracter ilustrativ)

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat – miercuri – o serie de reglementări care ajung să interzică, practic, accesul turiștilor în pădurile patriei.

Proiectul adoptat de Camera Deputaților vizează instituirea posibilităţii amenajării, în fondul forestier naţional, de poteci şi trasee pentru mers, alergare şi biciclete şi realizarea acestora.

Amendamentul admis la comisiile de specialitate precizează că „accesul public pedestru este permis în pădure pe răspunderea celui care intră în aceasta numai în zone amenajate, pe trasee şi poteci marcate în acest sens, pe drumurile forestiere şi în pădurile cu funcţii de protecţie predominant sociale”!

Totodată, „accesul public cu bicicleta în pădure este permis numai pe drumurile forestiere, pe potecile şi pe traseele amenajate, pe răspunderea celui care intră în pădure şi cu respectarea condiţiilor stabilite de administratorul fondului forestier/proprietar, după caz”.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, și deputatul PNL Ovidiu Raețchi se află printre invitații Emmei Zeicescu în ediția Gândul LIVE de joi, 20 august, de la ora 11.30

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, și deputatul PNL Ovidiu Raețchi se află printre invitații Emmei Zeicescu în ediția „Gândul LIVE” de joi, 20 august, de la ora 11.30. Află aici cine mai este invitat în emisiune!

Cinci aeroporturi din România, cu pierderi financiare din cauza pandemiei de Covid-19, vor primi ajutor de stat

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile din Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu, care au înregistrat pierderi din cauza pandemiei de Covid-19.

Astfel, cele cinci aeroporturi vor beneficia de o compensare a pierderilor în valoare de 22 de milioane de lei.

Guvernul a aprobat decontarea a 500.000 de tablete pentru elevi

Guvernul a aprobat în ședința de, miercuri, o Ordonanță care prevede decontarea a 500.000 de tablete pentru elevi.

Decontarea achiziției se va face prin Ministerul Fondurilor Europene, acestea urmând să fie cumpărate de autoritățile locale sau de inspectoratele școlare.

Vârsta de pensionare, redusă cu doi ani! Cine sunt beneficiarii

În cursul zilei de miercuri, 19 august, Camera Deputaților a modificat o lege astfel încât o anumită categorie de oameni poate ieși la pensie cu doi ani mai devreme, fără penalizare.

Deputații au modificat, în calitate de for decizional, art. 65 alin.(5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât în cazul persoanelor au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vârsta standard de pensionare să fie redusă cu doi ani, fără penalizare.

MAE le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cetățenilor români să facă doar călătorii esențiale în afara granițelor, se arată într-un comunicat al instituției.

În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, MAE recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate.

Parlamentul a dat un nou vot pentru dublarea alocațiilor. Creșterea etapizată propusă de Guvern a fost respinsă

Parlamentul a respins, miercuri, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20%, de la 1 august.

În condițiile în care legea de respingere a Ordonanței de Urgență va fi promulgată de Klaus Iohannis, va intra în vigoare legea prin care alocațiile au fost dublate, cea votată inițial.

Klaus Iohannis, despre moțiunea de cenzură: PSD-ul e cinic și iresponsabil! Vrea să arate alegătorilor că mai este acolo / Despre pensii și alocații: S-a făcut o majorare atât cât se poate acum (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a făcut, miercuri, în cadrul unei conferinșe de presă, mai multe precizări despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, depusă de PSD, punctând că partidul este cinic și iresponsabil.

De asemenea, acesta a făcut declaraii și despre dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor, precum și despre industria HoReCa.