95 de persoane în stare gravă, transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână

Publicat: 02 02. 2014, 13:34
Actualizat: 31 07. 2014, 14:09

Un număr de 95 de persoane în stare gravă au fost transportate cu aeronave SMURD în perioada 24 – 31 ianuarie, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat remis duminică agenției MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână, piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au intervenit pentru salvarea a 95 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD.

Intervențiile au vizat transportul medical de urgență al răniților și au presupus efectuarea a peste 89 de ore de zbor de către piloții MAI.

Astfel, arată sursa citată, au fost făcute misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD din București (22 de misiuni), Constanța (șapte misiuni), Târgu Mureș (șase misiuni), Craiova (patru misiuni), Iași (patru misiuni), Arad (o misiune), precum și Unitatea Specială de Aviație București (35 misiuni) și Unitatea Specială de Aviație Iași (cinci misiuni).

SMURD folosește pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul ușor multifuncțional Eurocopter EC 135 și avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III, aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Pentru misiunile de umanitare sau de căutare-salvare sunt folosite elicopterul Eurocopter EC 135 și elicopterele grele de tip MI 8/17, potrivit MAI.