A fost deschisă prima copie rusească a McDonald’s. Panglică tăiată şi aplauze la Moscova

Publicat: 12 06. 2022, 15:55
A fost deschisă prima copie rusească a McDonald's / Foto: Twitter

Duminică, restaurantele s-au deschis din nou în Moscova sub un nou proprietar rus şi un nou nume: Vkusno & tochka, care se traduce prin „Gustos şi atât”. Se vor deschide iniţial 15 restaurante cu un nou brand în capitală şi în împrejurimi.

Potrivit Reuters, gigantul american McDonald s-a retras de pe piaţa din Rusia după ce ţara a invadat Ucraina. „Gustos şi atât” reprezintă un test pentru economia rusească care încercă să se recupereze după sancţiunile impuse de Occident.

Oleg Paroev, directorul executiv al „Gustos şi atât”, a declarat că firma intenţionează să redeschidă 200 de restaurante în Rusia până la sfârşitul lunii iunie şi toate cele 850 până la sfârşitul verii.

Lanţul de fast-food rebranduit va păstra vechiul interior McDonald’s, dar va elimina orice referire la vechiul nume, a declarat Paroev.

„Scopul nostru este ca oaspeţii noştri să nu observe o diferenţă nici în ceea ce priveşte calitatea, nici în ceea ce priveşte ambianţa”, a declarat Paroev la o conferinţă de presă ce a avut loc în primul restaurant McDonald’s deschis în Moscova în 1990.

Paroev a spus că firma va păstra „preţuri accesibile”, dar nu a exclus ca acestea să crească uşor pe termen scurt.

Alexander Govor, noul proprietar al lanţului, a declarat că firma are 51.000 de angajaţi.