A murit David Ohanesian

Publicat: 15 02. 2012, 10:31
Actualizat: 19 03. 2012, 16:10
A fost crezul unuia dintre cele mai importante personaje ale operei românești. David Ohanesian, cel care a sărbătorit anul acesta, de Bobotează, 80 de ani, nu mai este. Lasă în urmă o carieră de o jumătate de veac, numeroase premii și distincții și admirația a generații de melomani.

“Daca nu pleci nebun de pe scenă, n-ai făcut nimic”. A fost crezul unuia dintre cele mai importante personaje ale operei românești. David Ohanesian, cel care a sărbătorit anul acesta, de Bobotează, 80 de ani, nu mai este. Lasă în urmă o carieră de o jumătate de veac, numeroase premii și distincții și admirația a generații de melomani.

Absolvent al Academiei de muzica “Gheorghe Dima” din Cluj in 1953, David Ohanesian este sinonim cu vârsta de aur a Operei din București, a cărei vedeta a fost. Dar talentul sau excepțional a ajuns și la publicul din afara țării,in fata căruia i-a avut drept parteneri pe Nicolai Ghiaurov, Placido Domingo, Mirella Freni, Luciano Pavarotti si Montserrat Caballe.

Supranumit “Cel mai apreciat Oedip al secolului XX”, Ohanesian a cântat pe marile scene ale lumii, trecându-si în repertoriu cele mai celebre roluri lirice: Lohengrin, Otello, Carmen sau Rigoletto sunt doar câteva titluri cărora le-a dat strălucire cu glasul său.