A murit profesorul și scriitorul Nicolae Pârvulescu

Publicat: 02 11. 2021, 18:40
A murit profesorul și scriitorul Nicolae Pârvulescu

Profesorul și istoricul literar Nicolae Pârvulescu a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, relatează publicația Cuvântul Libertății.

Nicolae Pârvulescu a debutat editorial în anul 1982, cu romanul “Aniversare”, fiind unul dintre cei mai prolifici scriitori din zona Olteniei.

Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova deplânge trecerea în nefiinţă a colegului nostru Nicolae Pârvulescu, distins profesor, istoric literar şi scriitor de talent. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!” Născut pe 10 iulie 1942 în comuna Sălcuța – Dolj, Nicolae Pârvulescu a fost absolvent al Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti (1960-1965), unde i-a avut profesori pe Tudor Vianu şi George Călinescu. A fost inspector şcolar de limba şi literatura română în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar din 2007 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Nicolae Pârvulescu a debutat editorial cu romanul “Aniversare” (1982), urmat de “Fotoliul vacant”, primul volum a apărut în 1986, iar al doilea în 1990. În 1995 a publicat un volum de Exerciţii gramaticale pentru examenele de admitere, iar în 2017 “Academie Agramată”.