A primit taxă de protecție de 350 de euro și o mașină, după ce și-a mințit victima. Era să scape, dar lăcomia l-a trimis la închisoare

Publicat: 16 10. 2014, 15:43
Actualizat: 12 02. 2019, 07:10

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nițu, Poliția din Deva a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 27 de ani din municipiu că este victima unui bărbat care susține că îl protejează de bătăuși, solicitându-i bani.

„Victima a povestit că în zilele de 11 octombrie și 14 octombrie, prin constrângere și amenințare cu acte de violență asupra sa și a membrilor familiei, a dat unei persoane 350 de euro și un autoturism în valoare de 2.500 de euro. În cursul zilei de miercuri, a fost contactat din nou de către respectiva persoană, pe care o cunoaște după poreclă, pentru a-i mai da suma de 2.000 de euro. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au organizat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia a fost identificat și reținut suspectul în cauză. Acesta este un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Deva”, a declarat Nițu.

Victima le-a povestit polițiștilor că bărbatul care i-a promis protecție i-a spus că un grup de bărbați intenționează să îi agreseze pe el și familia lui, însă el îl poate ajuta în schimbul unei sume importante de bani. În timpul anchetei s-a stabilit că bărbatul mințise pentru a face rost de bani.

Bărbatul a fost reținut, fiind cercetat pentru șantaj, și urmează să fie prezentat Judecătoriei Deva cu propunere de arestare preventivă.