Academicianul Alexandru Vulpe a murit

Publicat: 09 02. 2016, 14:02

„Ne-a părăsit astăzi un mare arheolog, profesor și om de carte. Academicianul Alexandru Vulpe, directorul Institutului de Arheologie V. Pârvan, președintele secției de Științe Istorice și Arheologie a Academiei Române, emeritus al Universității din București, a plecat dintre noi. Sit Tibi Terra Levis. Va rămâne întodeauna cu noi amintirea cursurilor erudite, a generozității sale față de studenți și colegi deopotrivă, exemplul unei vieți care ne-a făcut lumea mai frumoasă”, a anunțat Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei al Universității din București, marți, pe contul său de pe platforma de socializare Facebook.

Arheolog și doctor în istorie, Alexandru Vulpe, născut pe 16 iunie 1931, la București, a fost președinte al Secției de Științe Istorice și Arheologie a Academiei Române și director al Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei.

Din 1996, Alexandru Vulpe a fost membru corespondent al Academiei Române, iar din 2009 a fost ales membru titular al Academiei.