Accident grav în Vâlcea. Fetiță de 11 ani în comă, după ce tatăl său s-a urcat băut la volan

Publicat: 28 12. 2019, 18:43

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, copila a fost preluată de o ambulanță SAJ cu un traumatism cranian sever și transportată, în comă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea, potrivit agerpres.ro.

Potrivit Poliției Vâlcea, bărbatul de 37 de ani, din Băile Govora, avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. El conducea o mașină, în care se afla și fiica sa de 11 ani, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului, a intrat cu autoturismul într-un gard, după care s-a răsturnat. Fetița de 11 ani a fost grav rănită.

„Pe DJ 649, pe raza orașului Băile Govora, conducătorul unui autoturism, un bărbat de 37 ani, pe fondul consumului de alcool, 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, a intrat cu autoturismul într-un gard, după care s-a răsturnat. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pasagerului ce ocupa locul din spate, fiica conducătorului auto în vârstă de 11 ani”, a declarat Cătălin Udrea, purtătorul de cuvânt IPJ Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a precizat că medicii de la Ambulanța Vâlcea au solicitat și un elicopter SMURD pentru a o prelua pe fetiță și a o transporta la un spital de specialitate, starea ei fiind destul de gravă.

Accidentul s-a petrecut la intrarea în stațiunea Băile Govora, polițiștii fiind în prezent la fața locului pentru a stabili cu exactitate împrejurările care au dus la producerea acestuia.