Accident în lanț în zona unui complex comercial din Târgu Mureș, provocat de un șofer beat

Publicat: 07 07. 2012, 18:19
Actualizat: 07 07. 2012, 18:19

Șase mașini au fost implicate, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.00, într-un accident în lanț petrecut în zona unui complex comercial din cartierul „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Mureș, în urma acestuia o femeie fiind transportată la spital de SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Poliției Rutiere Mureș, Lucian Archiudean, a declarat că accidentul s-a produs după ce șoferul unui autoturism Ford Tranzit, aflat sub influența alcoolului, a pierdut controlul volanului și a acroșat, pe aceeași direcție de mers, cinci autoturisme, din care unul se afla în mers, iar celelalte patru erau parcate.

Accidentul în lanț s-a produs în zona unui complex comercial din cartierul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureș, iar în urma acestuia o femeie aflată în prima mașină care a fost acroșată a fost transportată la SMURD Târgu Mureș, a arătat Archiudean.

„Șoferul avea o alcoolemie de 0,81 miligrame la litru de alcool pur în aerul expirat. După ce a pierdut controlul direcției, a acroșat un autoturism în mers, care se deplasa pe aceeași direcție de mers, fiind proiectat în patru autovehicule oprite regulamentar pe aceeași parte, dreaptă, a drumului. O femeie din mașina în mers care a fost acroșată prima a fost transportată la SMURD Mureș pentru investigații, dar se pare că are leziuni minore”, a spus Archiudean.

Potrivit acestuia, șoferul se va alege cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate și eventual pentru vătămare corporală, în funcție de starea femeii lovite.