Accident în lanț pe Valea Oltului. PLAN ROȘU de intervenție

Publicat: 21 10. 2016, 12:21
Actualizat: 09 02. 2017, 00:02

Reprezentanții IPJ Vâlcea au declarat că evenimentul rutier s-a petrecut pe DN 7 – Călimănești, la km 199 + 700 m, în apropierea Viaductului Cârligul Mic.

„Pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers, pe sensul Râmnicu Vâlcea – Sibiu, un tir a lovit în partea din spate un autocar, iar acesta din urmă a lovit cinci autovehicule care se aflau în fața sa, oprite în coloană la culoarea roșie a semaforului amplasat pentru dirijarea circulației pe viaduct”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

 

Două persoane au fost rănite, în urma accidentului, conducătorul auto al TIR-ului și un pasager din autocar, care au fost preluate și transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Având în vedere implicarea mai multor autovehicule, dintre care și un autocar cu 19 persoane, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea a dispus, ca primă măsură, aplicarea Planului de intervenție „Cod Roșu”, dar după evaluarea consecințelor imediate, măsura a fost ridicată.

La ora transmiterii acestei știri, circulația rutieră în zonă se desfășoară alternativ.