ACCIDENT pe DN 17 D din cauza poleiului. Patru mașini au derapat, o persoană a fost grav rănită

Publicat: 19 11. 2012, 11:54
Actualizat: 26 06. 2013, 07:36

Două microbuze și o autoutilitară în care erau 14 muncitori au ieșit în decor în urma unui carambol produs, luni, din cauza poleiului, pe DN 17 D, în Bistrița-Năsăud, o persoană fiind rănită ușor, pe același drum având loc și un alt accident în urma căruia un tânăr a fost grav rănit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că primul accident s-a petrecut, luni dimineața, în jurul orei 5.50, când un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din Sângeorz-Băi a derapat și s-a răsturnat pe malul râului Someș.

„Șoferul a spus că a pierdut controlul volanului din cauza poleiului. Un pasager din mașină, un alt tânăr de 22 de ani de data aceasta, tot din Sângeorz-Băi, a fost grav rănit și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița. Acesta nu purta centura de siguranță și a fost prins sub mașină”, a declarat Gorgan.

Potrivit paramedicilor SMURD, atunci când a fost preluat tânărul era în stare de inconștiență și avea multiple leziuni.

Șoferul nu a fost rănit în urma accidentului.

Tot pe același drum, DN 17 D, două microbuze și o autotutilitară au ieșit în decor în urma unui carambol produs la intrarea în Ilva Mică dinspre Sângeorz-Băi.

Potrivit unor surse locale, cele trei mașini conduse de șoferi din Sângeorz-Băi, Maieru și Poiana Ilvei transportau în total 14 muncitori care mergeau la lucru. Unul dintre ei a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat de SMURD la Spitalul Orășenesc din Năsăud.

Poliția face cercetări în ambele cazuri pentru a afla cauzele accidentelor și vinovații de producerea lor.

Șeful Secției Bistrița a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că între Ilva Mică și Rodna, pe DN 17, luni dimineață a fost ceață și polei.

„De îndată ce am aflat că e polei pe DN 17 de la Ilva Mică în sus spre Rodna, am trimis două mașini cu sare, una care a plecat din Năsăud, alta din Rodna. Au împrăștiat pe dum peste patru tone de sare. Probabil că accidentele s-au produs înainte să ajungă mașinile noastre în zonele respective. Era și ceață, șoferii aveau obligația să adapteze viteza la condițiile de drum”, a declarat Slavita.

DN 17 D face legătura între Beclean și Pasul Rotunda din Munții Rodnei.