Accidentul din Muntenegru. Victor Ponta îi cere ambasadorului român din Podgorica să se întoarcă în țară – presă

Publicat: 27 06. 2013, 16:44
Actualizat: 29 07. 2014, 19:57

Premierul Victor Ponta i-ar fi solicitat ambasadorului României în Muntenegru, Mihail Florovici, să își încheie cele 90 de zile de la finalul mandatului și să se întoarcă în țară, după „declarațiile hazardate” făcute de diplomat după accidentul de duminică, în care 18 români au murit, potrivit Digi 24.

Conform sursei, primul-ministru este nemulțumit de faptul că diplomatul l-a contrazis în privința numărului de victime identificate imediat după tragedia din Grlo, Muntenegru.

Precizăm că, din punct de vedere al procedurilor diplomatice, premierul nu poate rechema în țară un ambasador, aceasta fiind atribuția președintelui. În acest caz, însă, Mihai Florovici a fost rechemat în țară în 21 mai de către Traian Băsescu, el având termen de 90 de zile să plece din Muntenegru.

Un autocar cu turiști români a căzut duminică într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru. 18 persoane și-au pierdut viața, iar ceilalți 29 de pasageri fiind răniți. De asemenea, un copil muntenegrean care se afla pe pod a fost rănit ușor. Potrivit unor scenarii privind cauza accidentului, acest copil ar putea fi motivul pentru care șoferul a pierdut controlul autocarului, în încercarea de a evita copilul.

Nici Guvernul, nici MAE nu au confirmat întoarcerea ambasadorului în țară.