Actorul Mircea Albulescu rămâne internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara

Publicat: 26 11. 2014, 20:46

Medicul Alina Lupu, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că actorul Mircea Albulescu se află în continuare internat în acest spital, fiind supus unor investigații amănunțite.

„Maestrul Mircea Albulescu este în continuare internat în spital, îl tratăm ca pe orice pacient care a venit de urgență la noi. Acest lucru înseamnă că este în continuare supus unor analize amănunțite și va mai rămâne internat o perioadă”, a declarat Alina Lupu.

Sursa citată a mai spus că pacientul este stabil, conștient și cooperant.

Potrivit medicilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, actorul Mircea Albulescu a fost deja supus unei coronarografii, în cursul zilei de marți, procedură de diagnostic care permite verificarea condiției arterelor coronare. De asemenea, potrivit medicilor, i se fac și alte investigații medicale.

În noaptea de luni spre marți, actorul Mircea Albulescu s-a prezentat la Serviciul de Urgențe al Spitalului Județean din Timișoara, acuzând dureri în zona pieptului. Medicii de aici l-au transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din municipiu, unde a fost internat.

Mircea Albulescu se afla la Timișoara deoarece luni seară a avut loc în acest oraș spectacolul „Bădăranii”, în care actorul joacă.

Mircea Albulescu a mai fost internat în ianuarie 2013 la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău pe stradă. Actorul a stat internat o zi, medicii stabilind că acesta a avut tensiunea mărită.

Maestru al scenei și al filmului românesc, Mircea Albulescu are 80 de ani și joacă pe scena Teatrului Național București.