Acuzaţii grave la adresa unui medic din Târgu Jiu. Ar fi refuzat să consulte o pacientă care născuse recent

Publicat: 10 01. 2022, 14:12
Foto: Shutterstock - Caracter ilustrativ

Un medic ginecolog din Târgul Jiu este acuzat că ar fi refuzat să consulte o pacientă care avea complicaţii postnatale.

Totul s-ar fi produs la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu. Se pare că medicul Adrian Tetileanu ar fi refuzat să consulte, sâmbătă, în timp ce se afla de gardă, o pacientă care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a unității medicale.

Fata a născut în urmă cu două săptămâni, prin cezariană, iar din cauza unor probleme postnatale a ajuns, de urgență, la UPU, însă medicul nu i-ar fi acordat îngrijiri medicale și ar fi trimis-o la medicul cu care a născut.

Evenimentul a fost anunțat de tatăl fetei, un fost consilier județean. Acesta spune că va sesiza conducerea unității medicale.

Reacția medicului de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu

Pe de altă parte, medicul precizat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că ar fi consultat pacienta şi că nu ar fi fost nicio urgenţă.

Ținând cont de amploarea pe care a căpătat-o cazul Prunariu în media în ultimele 24 h, doresc expun desfășurarea evenimentelor pentru a înțelege situația reala și nu modul distorsionat în care a fost prezentat:

Pe parcursul gărzii, a sosit o pacienta care a născut în urma cu aproximativ doua săptămâni în alt spital, pentru o consultație privind complicațiile leuziei, în special disconfortul prezent la nivelul sânului.

Pacienta a sosit însoțită de mama, dar din cauza restricțiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urma i-a fost interzis accesul în secție, pacienta fiind consultata singura, în prezența asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am văzut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat nu reprezintă o urgența și prezintă diagnosticul de angorjarea mamara, adică furia laptelui declanșată în timpul procesului de alăptare ce o îngrijoră.

I-am făcut și recomandarea luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, fie monitorizată în continuare. I-am explicat ce are de făcut, golească sănii și ia antiinflamator la nevoie, în caz de temperatură crescută nu necesita nici internare. Astfel, pacienta a fost consultată și informată privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul nu am consultat-o așa cum s-a propagat în tot spațiul media.”