Adolescent de 16 ani, arestat după ce a încercat să violeze o fetiță de 12 ani

Publicat: 23 08. 2013, 15:09
Actualizat: 21 02. 2014, 09:55

Un adolescent de 16 ani din localitatea brașoveană Șoarș a fost arestat preventiv, vineri, pentru tentativă de viol, după ce a încercat să forțeze o fetiță de 12 ani să întrețină relații sexuale cu el, transmtie corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov, procurorii au dispus, vineri, reținerea adolescentului și au solicitat arestarea preventivă, pentru 19 zile, a acestuia.

Adolescentul a fost prezentat, vineri, instanței, magistrații dispunând arestarea preventivă, pentru 20 de zile, a adolescentului de 16 ani.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a stabilit că în 12 iunie, în jurul orei 16.30, adolescentul a mers la locuința unei familii cu care se cunoștea, găsind-o acasă doar pe fetița de 12 ani.

Astfel, adolescentul a încercat să întrețină raporturi sexuale cu copila, dar a fost prins mama fetei. Familia minorei a făcut apoi plângere la Poliție.

„Minorul s-a dus acasă la familia fetei pentru a lua ceva de la bunica acesteia. Fata i-a spus că bunica nu este acasă și l-a rugat să revină mai târziu. Acesta însă a împins-o în casă, apoi pe pat și a încercat să întrețină relații sexuale cu ea. Minora s-a opus și a încercat să scape, iar inculpatul a strâns-o de gât. Fapta nu s-a consumat pentru că s-a întors acasă mama fetei și l-a surprins”, a spus procurorul Marțian Aldea de la Parchetul Tribunalului pentur Minori și Familie Brașov.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru tentativă la viol este de la 5 la 12 ani închisoare și interzicerea unor drepturi.