Aeronavă de pasageri, vândută de Fisc cu 411.000 de dolari unei companii din Insulele Virgine

Publicat: 13 05. 2015, 20:35

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Bacău a reușit să vândă la licitație publică, prin intermediul Bursei Române de Mărfuri, un avion de pasageri cu 96 de locuri VIP, la prețul de 411.000 de dolari, cu 11.000 de dolari mai mult față de prețul de pornire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avionul, fabricat în anul 1996 și cu 18.799 ore de zbor, a fost vândut după mai multe licitații eșuate, organizate în ultimul an și jumătate și la care nu s-a înscris nimeni.

„La această ultimă licitație, a existat un singur ofertant, o companie aeriană înregistrată în Insulele Virgine Britanice. Nu știm ce intenții are firma care și-a adjudecat avionul. Poate să-l repare și să-l utilizeze din nou sau să-l vândă pe bucăți. Compania câștigătoare dispune de bun cum consideră”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al AJFP Bacău, Adrian Anghel.

Aeronava de pasageri scoasă la licitație a fost preluată de AJFP Bacău în august 2013 de la Compania MDLR Airlines din India. În fapt, compania indiană a abandonat avionul la societatea Aerostar Bacău, unde îl dusese pentru reparații.

Aceasta este cea de-a doua aeronavă scoasă la licitație de Finanțele Publice Bacău, după ce, în 2012, instituția a vândut un alt avion de pasageri unei firme din Prahova, cu suma de 360.000 de lei.