Aeronava NATO va transporta, la primul zbor, 12 răniți în Marea Britanie, Norvegia și Finlanda

Publicat: 08 11. 2015, 19:09
Actualizat: 28 11. 2015, 20:55

Astfel, la primul zbor, aeronava va transporta nouă pacienți în Marea Britanie, doi în Norvegia și unul în Finlanda, după care se va întoarce la București pentru a prelua alți răniți. Transferul pacienților se face în funcție de gravitatea cazurilor.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a confirmat pentru MEDIAFAX că aeronava NATO va transporta 10-12 răniți în incendiul din Clubul Colectiv spre spitale din Marea Britanie, Norvegia și Finlanda. „Acum pregătim aeronava NATO. Nu știm încă numărul răniților care vor pleca, probabil 10-12, vom vedea. Aeronava va pleca în această noapte”, a mai spus secretarul de stat MAI.

De asemenea, potrivit surselor MAI, o echipă franco-germană de medici este așteptată la București, ea fiind alcătuită de o comisie din mai multe state ale UE.

Până acum 22 de persoane rănite în incendiul din Colectiv au fost transportate spre clinci din străinătate, trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveția și care a fost întoarsă din drum.

Bilanțul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.