Afacerea cu amenzi rutiere pentru care subprefectul de Giurgiu și directorul Taxe și Impozite Locale Giurgiu au fost reținuți

Publicat: 26 10. 2016, 23:40
Actualizat: 26 10. 2016, 23:57

Procurorii de la București și din Cluj au făcut percheziții, miercuri, la sediul CNADNR, la pefectura și primăria din Giurgiu, într-o cauză de uzurpare de calități oficiale, unul dintre cei vizați în cauză fiind subprefectul din județ, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituțiile publice la care s-au făcut percheziții au fost Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), prefectura Giurgiu și primăria din județ dar și la locuința subprefectului Laurențiu Țintea. Verificări au fost și la sediul unei societăți din Cluj.

„Din cercetări a reieșit că funcționari din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanții unor societăți comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele și pe seama autorității administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line. Platforma utilizată nu era acreditată și autorizată de către instituțiile abilitate pentru desfășurarea acestei activități. Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015-iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulație achitate on-line, fiind vătămate drepturile și interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, transmite Poliția Română.

Mai exact, actualul subprefect din Giurgiu ar fi încheiat un contract cu o firmă din Cluj prin care societatea era împuternicită, fără acordul altor instituții abilitate, să colecteze amenzile rutiere. Faptele ar fi fost comise în perioada în care subprefectul era șef al Direcției de Taxe și Impozite din Giurgiu, depășindu-și atribuțiile de serviciu, au precizat surse judiciare pentru MEDIAFAX.