Afaceristul din Braşov care şi-a ucis bunica în 2019 a fost eliberat de la Psihiatrie. Cum s-a ajuns la acestă decizie

Publicat: 12 08. 2022, 21:43
Actualizat: 12 08. 2022, 21:47

După doi ani de când a fost internat într-un spital psihiatric după ce și-a ucis bunica în vârstă de 93 de ani, Dan Cămârzan, milionarul din Brașov, a fost eliberat. La câteva luni după oribila crimă, bărbatul a fost dus în instituția psihiatrică, după ce medicii au stabilit că nu a avut discernământ în momentul săvârșirii faptei.

Dan Cămârzan a fost eliberat vineri din spitalul de Psihiatrie în care era internat de mai bine de doi ani, după ce în 2019 și-a ucis cu sânge rece bunica în vârstă de 93 de ani.

Luna trecută, Judecătoria Beiuș a admis cererea milionarului din Braşov de înlocuire a internării medicale la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei.

Mai mult, magistrații au dispus eliberarea sa din spital fără nici o altă restricție în afară de obligarea acestuia de a urma tratament medical ambulator.

Pe 18 mai 2022, în urma expertizei medico-legale emisă de Institutul de Medicină Legală Timișoara, s-a luat şi decizia de a-l elibera pe criminal.

Afaceristul din Brașov și-a ucis bunica în 2019, prin sugrumare. Martoră la toată scena a fost chiar mama acestuia, care a asistat neputincioasă la oribila faptă. Astăzi, el a fost eliberat prin decizia judecătorilor.

În 2010, milionarul brașovean, cu afaceri în lumea imobiliară, era inclus în Topul Forbes, cu o avere estimată la peste 29 de milioane de euro. Iar în 2017, bărbatul a intrat și în atenţia opiniei publice după ce a pornit pe canalul său de YouTube un serial intitulat „I am God”.

Dan Cămârzan ar face parte, de altfel, dintr-o sectă numită ”Mișcarea suveranilor”, care susținea ideea că omul nu trebuie să recunoască identitatea pe care i-o dă statul la naștere, pentru că, în acel moment, el devine sclav.