AJUTOR | SUA vor trimite Italiei ajutoare medicale excedentare

Publicat: 31 03. 2020, 07:41
Actualizat: 07 04. 2021, 02:29
Lovitură pentru Trump! Facebook și YouTube au retras mesajul video al președintelui SUA / Twitter i-a blocat contul!

Președintele Donald Trump a anunțat că SUA vor trimite în Italia, un stat european puternic lovit de virusul SARS-CoV-2, „produse excedentare”, mai exact echipamente chirurgicale, medicale şi spitaliceşti în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Potrivit anunțului făcut de președintele SUA în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă dedicată situaţiei generate de epidemia COVID-19, producţia de ventilatoare medicale va creşte datorită ajutorului a zeci de companii americane.

„Pe măsură ce vom produce mai mult decât avem nevoie, le vom trimite în Italia, în Franţa, în Spania, unde au probleme teribile, dar şi în alte ţări dacă va fi posibil”, a susţinut liderul de la Casa Albă, informează AFP, citată de Agerpres.

Pe teritoriul SUA, numărul deceselor provocate de noul virus SARS-CoV-2 a ajuns luni seara la 3.008, în timp ce bilanţul îmbolnăvirilor a atins 163.429 (cel mai mare număr de cazuri confirmate la nivel mondial), conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins.

Ulterior, un oficial al Casei Albe a precizat că Donald Trump i-a transmis premierului Giuseppe Conte „condoleanţe pentru cei care au murit în Italia” şi „a reafirmat angajamentul” Washingtonului de a colabora cu Roma „şi cu toţi partenerii şi aliaţii săi europeni” în combaterea pandemiei noului coronavirus.

După ce a îndemnat populaţia să stea acasă, Donald Trump a a adăugat că intenţionează să ceară tuturor americanilor să poarte mască de protecţie „pentru o vreme”.

În plus, președintele SUA a mai informat că mai bine de un milion de americani au fost testaţi şi că SUA au început achiziţionarea din străinătate de echipamente de protecţie.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ