Al cincilea violator din Vaslui a fost eliberat în baza recursului compensatoriu

Publicat: 10 05. 2019, 20:01

This browser does not support the video element.

Al cincilea dintre cei șapte tineri condamnați în urmă cu patru ani pentru sechestrarea și violarea, în 2014, a unei tinere de 18 ani, a fost eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu. Procurorii nu au contestat decizia Judecătoriei Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecătoria Vaslui a admis, în 16 aprilie, propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Vaslui, privind eliberarea condiționată a lui Paul Andrei Burlacu, înaintea executării integrale a pedepsei de 8 ani și 8 luni închisoare, din sentința din 2015.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au explicat, pentru MEDIAFAX, care este motivul pentru care nu au contestat hotărârea.

„Nu a fost contestată. Sunt îndeplinite condițiile. Au fost verificate condițiile vizavi de fracția legală, fracție legală care într-adevăr a fost diminuată datorită recursului compensatoriu, dar nu a fost factor determinant. S-au verificat și celelalte condiții: buna conduită, achitarea prejudiciului către partea vătămată, comportamentul, participările la activitățile din penitenciar, s-au verificat toate. În baza recursului a câștigat câteva zile. A fost și acesta un factor”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Scripcă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

În noiembrie 2014, 7 tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestați, fiind acuzați că au oprit o fată care se întorcea de la școală, au luat-o cu mașina și au violat-o timp de mai multe ore. Apoi, cei 7 au fost cercetați sub control judiciar, după care au fost din nou arestați, în urma reacțiilor puternice din partea societății civile.

Un an mai târziu, pedepsele celor șapte tineri din Văleni au fost majorate, fiind cuprinse între șase și 10 ani de închisoare, potrivit unei decizii definitive a Curții de Apel Iași.

Patru dintre ei au ieșit din închisoare începând cu vara anului trecut, fiind eliberați condiționat.