Alertă alimentară în mai multe județe. A fost descoperit un parazit într-un tip de pește congelat

Publicat: 06 03. 2013, 14:44
Actualizat: 04 02. 2019, 07:09

Șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Ioan Dumbravă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că o alertă alimentară a fost instituită de ANSVSA după ce a fost descoperit un parazit în macroul congelat importat din insulele Feroe de către o firmă din București.

„O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor și de aici în mai multe județe, printre care Hunedoara, Timiș, Arad, Sălaj, Maramureș, Dolj, Cluj. În județul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de pește, care s-a vândut deja în 12 magazine din Valea Jiului. Cantitățile fiind mici, s-au dat imediat și probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta liniștiți, parazitul Anisakis este unul evisceral, adică se localizează în intestine, care de regulă nu se consumă. Nu s-a descoperit parazitul și în musculatură, prin urmare oamenii nu au fost infectați”, a spus Dumbravă.

El a adăugat că nu au fost înregistrate cazuri de persoane care să se simtă rău în urma consumului peștelui din acest lot.