Alertă de tsunami în toată regiunea Oceanului Indian, în urma seismului din Indonezia

Publicat: 15 02. 2012, 10:26
Actualizat: 31 05. 2012, 13:45
Centrul american pentru alertă de tsunami din Oceanul Pacific a emis miercuri o alertă pentru întreaga regiune a Oceanului Indian, după un seism puternic produs în largul coastei occidentale a insulei Sumatra, din vestul Indoneziei.

Centrul american pentru alertă de tsunami din Oceanul Pacific a emis miercuri o alertă pentru întreaga regiune a Oceanului Indian, după un seism puternic produs în largul coastei occidentale a insulei Sumatra, din vestul Indoneziei, relatează AFP.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific, al cărui sediu este la Hawaii, a precizat că alerta vizează în special Indonezia, India, Sri Lanka, Thailanda și insulele Maldive, afectate de un tsunami devastator produs în decembrie 2004.

Autoritățile indoneziene au emis miercuri o alertă de tsunami pentru provincia Bengkulu, în urma unui seism a cărui magnitudine a fost evaluată de Institutul Geologic al SUA (USGS) la 7,9 grade, relatează AFP.

Meteorologii au anunțat că autoritățile indoneziene au emis alerta de tsunami pentru provincia Bengkulu, situată în sud-vestul insulei Sumatra.

Un cutremur foarte puternic s-a produs în Indonezia la 26 decembrie 2004, generând un tsunami care a provocat moartea a circa 168.000 de persoane în nordul insulei Sumatra.