ALERTĂ METEO. Cod galben de ploi torențiale și vânt în 21 de județe din centrul și Vestul țării. În sud este caniculă

Publicat: 26 08. 2019, 11:35

Potrivit ANM, codul galben de instabilitate atmosferică intră în vigoare la ora 14.00 și este valabil până la ora 22.00.

Sunt vizate de atenționare județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, anunță ANM.

Meteorologii adaugă faptul că disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.