ALERTĂ METEO. Vremea devine tot mai caldă/ Disconfort termic accentuat la nivelul întregii țări

Publicat: 26 06. 2019, 08:25

This browser does not support the video element.

ROMÂNIA

Vremea continuă să se încălzească, spun meteorologii, și va ajunge caniculară în Câmpia de Vest. Disconfortul termic va fi accentuat la nivelul întregii țări. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla cu intensificări în sud-est. Ploi cu tunete și fulgere sunt prognozate pentru zonele de munte. Maxima zilei va fi de 35 de grade Celsius.

La noapte, cerul se păstrează mai mult senin la nivelul întregii țări. Sunt posibile ploi de scurtă durată în zonele montane și cele submontane. Minimele se vor încadra între 10 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni unde sunt și condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Vremea devine tot mai caldă în București, iar disconfortul termic va fi accentuat. Azi cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări după-amiază. Maxima zilei va fi de 33 de grade. Mâine, temperatura ajunge la 35 de grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt reduse. Vineri valorile termice vor fi în scădere fața de zilele precedente. Maxima zilei va fi de 30 de grade, iar după-amiaza sunt posibile ploi de scurtă durată.

LITORAL

La malul mării cerul va fi variabil azi, mai mult senin, iar vântul va sufla moderat. După-amiază și spre seară sunt posibile ploi scurte, cu descărcări electrice și vânt cu intensificări. Maxima zilei va fi de 29 de grade, iar la noapte se vor înregistra 22 de grade Celsius.

PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

Mâine vremea devine caniculară în zonele de câmpie și podiș, unde temperaturile vor ajunge la 36 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a zilei sunt prognozate averse torențiale în nord-vest, centru, nord-est, la deal și la munte. Vineri, se răcește puțin la nivelul întregii țări. Maximele termice vor fi de 32 de grade, iar minimele de 9. Sunt prognozate ploi de scurtă durată în sud și sud-est. Vântul va sufla cu putere mai ales în Moldova și la munte.