Aleșii propun o lege de acordare a unei pauze de masă obligatorii, de două ore, pentru studenții obosiți

Publicat: 16 02. 2012, 10:05
Actualizat: 08 03. 2012, 07:17
Deputatul PDL Mircia Giurgiu e decis să depună în Parlament un proiect de lege care stipulează acordarea unei pauze de masă obligatorii, pentru studenți, cu o durată de două ore.

Deputatul PDL Mircia Giurgiu e decis să depună în Parlament unproiect de lege care stipulează acordarea unei pauze de masăobligatorii, pentru studenți, cu o durată de două ore.
Giurgiu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, căproiectul este elaborat în colaborare cu președintele Universitățiide Medicină și Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojiță, și cupreședintele Federației Române de Diabet, Nutriție și BoliMetabolice, Nicolae Hâncu.

Bojiță a declarat că pauza de masă de prânz ar trebui să durezecirca două ore.

„Pentru sănătatea studenților este important să știm când și cumse alimentează aceștia. Nu va fi o problemă ca, în momentul în carese stabilesc orarele de cursuri la universități, să existe o pauzăde prânz de două ore, pentru ca studenții să ia masa de prânz”, aafirmat Bojiță.

Potrivit acestuia, măsura este necesară în condițiile în cares-a înregistrat o creștere a cazurilor de gastrită și ulcer înrândul tinerilor.

Citește maimulte despre grija pe careparlamentarii români o au față de studențiiobosiți pe www.mediafax.ro