ALOCAȚII COPII ROMÂNI. Dacă alocaţiile egale pentru copii români nu vor fi acordate, un stat din Uniunea Europeană va fi sancționat

Publicat: 05 03. 2020, 18:37
Actualizat: 05 03. 2020, 22:02

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine, într-o postare făcută joi pe Facebook, că Austria riscă să fie judecată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene dacă nu va oferi copiilor români alocaţii egale cu cele acordate altor cetăţeni europeni.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine în postarea de pe pagina sa de Facebook că a atenţionat în repetate rânduri asupra „politicii discriminatorii a Austriei de a indexa prestaţiile familiale pentru copiii care îşi au reşedinţa în alt stat membru al UE în funcţie de nivelul de trai al statului în cauză”.

Liderul PMP spune că a adresat în noiembrie anul trecut o interpelare Comisiei Europene, în care întreba ce măsuri are aceasta în vedere spre a determina Austria să asigure tuturor cetăţenilor europeni drepturi egale.

„Răspunsul oficial transmis de către Comisarul European pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, este extrem de clar: ”, scrie Eugen Tomac.

El anunţă că va continua să urmărească subiectul. „Astfel de comportamente nu pot şi nu trebuie tolerate în interiorul Uniunii Europene. Nu există cetăţeni europeni de categoria I sau II. Cu toţii avem drepturi şi obligaţii egale”, a mai spus Eugen Tomac.

Sursă FOTO: Facebook