Alooo! Tovarășul primar! Un edil este acuzat că lasă o funcționară să lucreze pe HOL, în FRIG, fără dreptul de a STA pe scaun

Publicat: 28 02. 2019, 12:13

Viorica Băltărețu, funcționar la primăria din Albeni, își desfășoară activitatea în picioare, pe holul neîncălzit, transmite gorj-domino.ro. Femeia este contabil, dar și casier, deplasându-se prin comună pentru a încasa taxele și impozitele de la cetățeni.

„Primarul mi-a dat dispoziție de casier și mi s-a mutat biroul acolo. Mi s-au luat atribuțiile de contabil și mi s-au lăsat cele legate de achiziții. Primarul a spus că acolo este biroul meu.

Am cerut să mi se pună la dispoziție un calculator, imprimantă și internet pentru că este vorba de achiziții, unele pe fonduri europene.

Ca să-și bată joc de mine, m-a pus acolo, la o masă. Există un calculator, însă nu știu dacă funcționează. Nu am scaun. Stau în picioare”, a declarat femeia.

Reacția edilului Ionuț Stan nu a întârziat să apară, acesta fiind enervat de faptul că femeia s-a lăsat filmată pe holul unde lucrează.

„Din această postare se vede clar că nu vă respectați atribuțiile de serviciu. Vă reamintesc că aveți dispoziție să vă desfășurați activitatea în biroul de la casierie. Sper să înțeleagă organele competente cum veniți la serviciu doar pentru a filma, fără a respecta legea de conduită a funcționarului public”, i-a reproșat primarul, aspru criticat de localnici.

„Alooo! Tovarasul primar, ar fi mai bine sa justifici pentru cine a fost pus biroul ala acolo, nu sa acuzi aiurea. Ca de amenintari, ba cu Dumnezeu, ba cu organele competente, ne-am cam saturat”, a comentat un contribuabil.

Contabila respectivă lucrează în primărie de un an și două luni și a obținut postul prin concurs. Conflictul cu primarul datează din vara anului trecut.
 

foto: Facebook / Ozzi Ozzi