Alte patru cazuri de gripă A/H1N1 și un deces au fost înregistrate până miercuri

Publicat: 16 02. 2012, 10:09
Actualizat: 02 03. 2012, 15:39
Alte patru cazuri noi de gripă cu virsul A/H1N1 și un deces au fost confirmate în ultimele 24 de ore, în două județe și în Capitală, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns în România la 6.986, din care 121 de decese, informează, miercuri, Ministerul Sănătății.

Alte patru cazuri noi de gripă cu virsul A/H1N1 și un deces aufost confirmate în ultimele 24 de ore, în două județe și înCapitală, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns înRomânia la 6.986, din care 121 de decese, informează, miercuri,Ministerul Sănătății.

Din cele patru cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1, două aufost înregistrate în București și câte unul în județele Bistrița șiIași.

În privința evoluției virusului pandemic în România, consilierulpersonal al ministrului Sănătății, Geza Molnar, a declarat pentruMEDIAFAX că un al treilea val regional de gripă A/H1N1 ar puteaapărea în lunile martie -aprilie.

„Estimările specialiștilor fac referire la un posibil al treileaval pandemic în perioada martie- aprilie. În România, primul val afost unul de import, noi neavând cazuri de trasmitere locală, toatefiind doar la persoane care veneau din străinătate. Măsurileîntreprinse de autorități în vara anului trecut au ținut departeboala până în octombrie, când deja în restul Europei se vorbea desute, chiar mii de îmbolnăviri locale”, a spus Geza Molnar.

Potrivit consilierului ministerial, al doilea val deîmbolnăviri, care a afectat mii de români, este în declin. „Totuși,nu ne putem relaxa încă. Gripa este imprevizibilă”, a adăugat GezaMolnar.

Mediafax