Alunele duse la DSVSA de clienții localului din Podari aveau viermi. Motivul pentru care restaurantul nu poate fi tras la răspundere

Publicat: 07 01. 2013, 13:22
Actualizat: 07 01. 2013, 19:26

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj au făcut public, luni, rezultatul analizelor făcute pe alunele pe care vineri le-au dus la DSVSA mai mulți tineri care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari.

„Noi am făcut analizele și a reieșit că acestea erau parazitate. Probabil că au fost depozitate în condiții necorespunzătoare, iar asta a permit să fie parazitate și să facă larve”, a declarat, luni, Andrei Butaru, director DSVSA Dolj.

Acesta afirmă însă că patronul localului nu poate fi sancționat pentru că nu există dovezi că alunele provin din restaurant.

„Alunele ar fi trebuit ridcate de noi și puse într-o pungă care trebuia imediat sigiliată. Noi nu vom lua în calcul acest rezultat. Nu avem de unde să știm dacă alunele provin de acolo”, a mai spus Butaru.

În noaptea de Revelion, aproximativ 600 de persoane care au petrecut la Palatul RSR din Podari au făcut scandal, spărgând pahare și farfurii, după ce ar fi primit la masă pește stricat și alune cu viermi, oamenii chemând Poliția, în timp ce personalul unității a plecat.

Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea doljeană Podari, a organizat o petrecere de Revelion, iar în meniu erau trecute pește, friptură de curcan, friptură de porc și desert, oamenii susținând că în loc de mâncarea promisă ar fi primit doar pește alterat și alune cu viermi.

Revoltați, mulți dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliție, la fața locului ajungând mai multe echipaje pentru a restabili ordinea.

La rândul său, Costi Gheorghe, patronul localului, declara corespondentului MEDIAFAX că scandalul a fost provocat de un grup de 40-50 de clienți care erau băuți și drogați și care au intrat în bucătăria restaurantului și au aruncat pe jos tăvile cu mâncare, astfel că nu au mai rămas alimente pentru servirea clienților.

„Noi am cumpărat toate alimentele din hypermaketuri cunoscute și avem facuturi. Nu am dat mâncare stricată. Totul a pornit de la un grup de aproximativ 40-50 de persoane. Erau băuți și drogați și au intrat puși pe scandal în bucătărie și au început să arunce tăvile cu mâncare pe jos. Au aruncat și au și furat, așa că noi nu am mai avut ce să mai servim la felurile următoare. Apoi toată lumea s-a revoltat. Eu am fost în local, dar nu am putut controla situația pentru că am zis că dacă intervenim în forță se va ajunge la acte de violență și nu am vrut”, a afirmat Costi Gheorghe.

El a mai spus că oamenii au devastat bucătăria și au furat tot ce au găsit, inclusiv sacii cu cartofi, condimentele și murăturile din beci.

„Mi-au furat inclusiv oale, un expresor, un feliator, o mașină de tocat. De asemenea, din bar mi-au luat toate băuturile pe care le-au găsit: sticle de vin, diverse sortimente de spirtoase, ba chiar au furat și sacii de cartofi, condimentele și murăturile din beci. Așa ceva nu am văzut în viața mea și organizez evenimente de peste zece ani”, a mai spus patronul localului, care nu a făcut însă nicio plângere la Poliție

Comisariatul pentru Protecția Consumatorului a amendat restaurantul din Podari cu 30.000 de lei pentru „prestarea de servicii în mod necorespunzător”.

Vineri, mai multe persoane care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari au depus plângeri la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, oamenii spunând că vor să primească înapoi banii pe care i-au plătit pe mâncare. Tot vineri, oamenii au dus la analize, la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dolj, alunele pe care le-au primit la restaurantul din Podari.