Ambasadorul Finlandei în Germania respinge acuzațiile privind încasarea subvențiilor de către Nokia

Publicat: 15 02. 2012, 11:48
Actualizat: 23 05. 2012, 14:45
Ambasadorul Finlandei în Germania a respins acuzațiile referitoare la încasarea subvențiilor de către Nokia, catalogând aceste idei drept "politică industrială învechită", relatează Deutsche Welle.

Ambasadorul Finlandei în Germania a respins acuzațiile referitoare la încasarea subvențiilor de către Nokia, catalogând aceste idei drept "politică industrială învechită", relatează Deutsche Welle. Germania este afectată de decizia-surpriză a grupului finlandez Nokia de a-și închide fabrica până la jumătatea anului, pentru a-și transfera producția de telefoane mobile în România.

Circa 2.300 de angajați și alte mii de persoane afectate indirect sunt amenințate într-o regiune aflată în plină restructurare și care continuă să sufere din cauza închiderii minelor de cărbune. La o săptămână după anunțul privind închiderea fabricii de la Bochum, aproximativ 15.000 de persoane au participat la un protest față de decizia concernului finlandez.

Liderul sindicatului IG Metall, Berthold Huber, a catalogat planurile de închidere a fabricii din Bochum drept "o declarație de război", subliniind că "problema nu este profitul scăzut, ci lăcomia după profituri rușinoase". Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut o discuție cu președintele Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, care a anunțat elaborarea unui plan social pentru foștii angajați ai fabricii din Bochum.