Ambasadorul Irlandei este în continuare internat la Terapie Intensivă, prognosticul fiind rezervat

Publicat: 17 03. 2015, 12:28

Potrivit surselor citate, starea de sănătatea ambasadorului Gerard Corr este staționară, acesta fiind sub tratament.

Ambasadorul Irlandei la București a fost internat luni la Spitalul de Urgență Floreasca, cu traumatism cranio-cerebral, după ce a căzut și s-a lovit la cap, la scurt timp după ce a ieșit dintr-un restaurant aflat pe strada Buzești.

Potrivit unor martori, ambasadorul era însoțit de alți doi bărbați, iar la un moment dat, i s-a făcut rău, la aproximativ 30 de metri de restaurant. Cei doi bărbați care îl însoțeau l-au sprijinit să nu cadă și l-au întrebat dacă se simte bine, el spunând că și-a revenit. La scurt timp, ambasadorul a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt, în timp ce se afla pe carosabil, pe o pistă de bicicliști.

Martorii au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acel moment trecea prin zonă o ambulanță, însă aceasta transporta un pacient cu suspiciune de infarct. Echipajul medical a solicitat însă o altă mașină, cu medic, care a ajuns în câteva minute la fața locului. Cu un minut înainte de sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a venit în zonă și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Echipajul de la ambulanță i-a acordat ambasadorului primele îngrijiri, apoi l-a transportat la spital.

Martorii au mai spus că ambasadorul Irlandei merge frecvent la acel restaurant, pentru a mânca la prânz.

Ambasadorul Gerard Corr și-a prezentat scrisorile de acreditare, la Cotroceni, la 13 noiembrie 2013. El este și ambasador al Irlandei în Republica Moldova.

Anterior numirii în funcția de ambasador în România și Republica Moldova, Gerard Corr a fost reprezentant permanent al Irlandei la Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva.

Între 2006 și 2010 a condus Ambasada Irlandei din Egipt, fiind acreditat, totodată, în Sudan, Siria, Iordania și Liban.

Între 2003 și 2006 a fost ambasador în Africa de Sud, Botswana, Republica Democrată Congo, Namibia și Zimbabwe.

În perioada 2001-2003, Corr a fost reprezentant permanent adjunct al Irlandei la Națiunile Unite.