Ambasadorul Marii Britanii: Ieșim din UE, dar rămânem prieteni cu România

Publicat: 27 01. 2017, 19:22
Actualizat: 02 10. 2018, 15:59

„33 de milioane de persoane au votat și majoritatea au votat pentru a ieși. Noi, fiind o țară democratică, trebuie să respectăm votul, deci sarcina mea este să sprijin această ieșire. Ieșim din Uniunea Europeană, nu din instituțiile UE, nu ieșim din Europa. O să fim un prieten pentru România și pentru alte țări din Uniunea Europeană. Un alt aspect important în sarcina mea este de a dezvolta în continuare legături. Pentru această sunt aici la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia pentru că legăturile dintre universități din Marea Britanie și România sunt foarte importante”, a spus Paul Brummell.

51,9 la sută dintre cetățenii britanici au votat, în vară, pentru ieșirea țării din blocul comunitar.

Ambasadorul Paul Brummell a participat, vineri, la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, la o conferință cu tema „stilul de conducere al Reginei Maria”, după ce joi a vizitat localitatea Roșia Montană, despre care a spus că este un „loc deosebit, foarte frumos, foarte valoros, dar cu probleme”.

„Fiind neaprobat proiectul Roșia Montană Gold Corporation, cred că este important se găsească o soluție, în viitor, pentru comunitate”, a spus Paul Brummell.