Amenzi de 32.000 de lei și șase permise reținute. RAZIE printre șoferii de TAXI

Publicat: 06 12. 2018, 13:01

This browser does not support the video element.

Polițiștii Brigăzii Rutiere au verificat, marți și miercuri, taximetriștii și au aplicat 95 de amenzi în valoare de peste 30.000 de lei, fiind suspendate și șase permise. Din cele 158 de mașini verificate, 15 aveau deficiențe tehnice majore.

La verificări, polițiștii au urmărit eliminarea activităților ilegale în domeniul taximetriei, verificarea deținerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

„Au fost verificate peste 158 de autoturisme și au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie. Au fost reținute 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce si au fost reținute 15 certificate de înmatriculare pentru deficiențe tehnice majore. Totodată, au fost identificați 8 conducători de autoturisme care nu dețineau autorizație taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare”, informează Brigada Rutieră.

Printre șoferii de taxi sancționați se numără un tânăr de 31 de ani care efectua o cursă, depășind coloana de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului. Șoferul nu avea permisul de conducere și nici certificatul de înmatriculare al mașinii. Polițiștii l-au amendat și i-au reținut permisul.

Alte exemple sunt:

– La data de 04.12.2018, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 26 de ani care a efectuat transport de persoane în regim de taxi, contra cost, iar la finalul cursei nu a eliberat bon fiscal clientului, fiind sancționat contravențional.

– La data de 05.12.2018, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 30 de ani care nu deținea autorizație taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autovehiculul are expirată inspecția tehnică periodică, arată Brigada Rutieră.