Ana Birchall, despre ce criterii trebuie să îndeplinească noul șef al Secției de anchetă: Este normal să fie în primul rând profesionist

Publicat: 14 05. 2019, 09:03

This browser does not support the video element.

 Președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat, marți, că ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să fie reprogramată la o dată ulterioară pentru că luni nu s-a îndeplinit cvorumul legal.
 

„Din păcate, constatăm că nu s-a îndeplinit cvorumul legal așa încât ședința nu poate să continue, urmând să fie reprogramată la o dată, oră ulterioară la care membrii pot ajunge”, a declarat, la începutul ședinței, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

„Am înțeles că nu este cvorum, așa a anunțat doamna președintă de ședință, încă nu am înțeles motivele, și i-am rugat să-mi comunice când va avea loc noua ședință a CSM-ului”, a declarat și Ana Birchall, la ieșirea de la sediul CSM.

Plenul CSM era programat să se întrunească, marți, pentru a decide organizarea concursului pentru numirea în funcția de procuror șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, din cadrul Parchetului General, după ce actualul șef, Gheorghe Stan, a fost numit judecător la Curtea Constituțională. Înainte de a deține șefia Secției de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan a fost adjunctul lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecției Judiciare.

Un alt punct important de pe ordinea de zi a ședinței plenului era și validarea rezultatelor concursului pentru numirea lui Lucian Netejoru în funcția de șef al Inspecției Judiciare. Netejoru a obținut, la concursul din martie susținut în fața comisiei CSM, un nou mandat, el fiind și singurul candidat. Mandatul lui Lucian Netejoru la Inspecția Judiciară s-a încheiat pe 1 septembrie anul trecut, însă din acel moment, el a condus instituția ca interimar.