Anatomia mitei de 10.000 de euro primite de Mircea Beuran. Cine l-a denunțat pe chirurg

Publicat: 14 02. 2020, 21:30
Actualizat: 14 02. 2020, 21:31
Mircea Beuran soseste la sediul Politiei Capitalei, Vineri, 10 ianuarie 2019. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Anchetatorii DNA au pus la un loc piesele puzzle-ului mitei de 10.000 de euro primite de chirurgul Mircea Beuran și au analizat declarațiile denunțătorului, ale martorilor și interceptările ambientale.

Suma de 10.000 de euro ar fi fost primită chiar în biroul lui Mircea Beuran, banii provenind dintr-un credit bancar făcut cu câteva zile înainte de denunțător, scrie libertatea.ro. Mita ar fi urmat să rezolve problema unui concurs pentru un post de asistent universitar.

Povestea cuprinde și un nume greu din lumea medicală, care ar fi fost intermediarul discuțiilor între Beuran și denunțător.

Filmul celor 10.000 de euro l-a costat pe Beuran o noapte în arestul Poliției Capitalei și s-ar fi derulat la finalul lui 2018, în biroul acestuia, pe vremea când era șef al Clinicii de Chirurgie III din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală.

Miza: Un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila, pentru medicul Carmen Haiducu, denunțătorul în acest caz.

Haiducu a susținut și promovat examenul de medic specialist și a mers la medic pentru a fi susținută în vederea ocupării unui post în secția de chirurgie a acestuia.

S-a trecut la faza „negocierilor” după ce aspiranta a fost anunțată că trebuie să aștepte câțiva ani pentru un asemenea post.

Un alt personaj ar fi intermediat șpaga de 10.000 de euro (20 de bancnote de 500 de euro).

„Am un cadou pentru dumneavoastră”, i-ar fi spus Haiducu lui Beuran, când i-a dat banii.

Într-o discuție pe care Beuran a avut-o cu Haiducu în 5 februarie 2020, înregistrată ambiental, acesta recunoaște că a primit mita de 10.000 de euro.