Anchetă internă în departamentul de achiziții din Ministerul Sănătății, după dezvăluirile GÂNDUL.RO! Tătaru: „Evaluăm contractul privind măștile destinate persoanelor defavorizate”

Anchetă internă în departamentul de achiziții din Ministerul Sănătății, după dezvăluirile GÂNDUL.RO! Tătaru: „Evaluăm contractul privind măștile destinate persoanelor defavorizate”
Anchetă internă în departamentul de achiziții din Ministerul Sănătății, după dezvăluirile GÂNDUL.RO! Tătaru: „Evaluăm contractul privind măștile destinate persoanelor defavorizate”
Publicat: 03/09/2020, 07:50
Actualizat: 03/09/2020, 08:08

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, că demarează o anchetă la nivelul departamentului de achiziții din cadrul Ministerului Sănătății și la comisia care a gestionat cumpărarea măștilor destinate persoanelor din categorii defavorizate. Totul în urma dezvăluirilor GÂNDUL.RO privind licitația „cu cântec” (VIDEO EXCLUSIV. Ministrul Sănătății amenință Naguma după dezvăluirile din GÂNDUL.RO: ”Reziliem dacă nu livrează marfa în două zile!” + Câte măști au fost distribuite până acum)

Anchetă internă la departamentul de achiziții din Ministerul Sănătății!

„Evaluarea este la 102 milioane de măști. După cum știți, a fost o licitație contestată, s-a așteptat un timp, vreo 60 de zile, până s-au încheiat contracte-cadru – 11 din cei 14 care corespundeau. S-a încheiat un contract subsecvent cu prima firmă, a fost contestat. Am așteptat la Comisia de soluționare a contestațiilor. După ce s-a dat verdictul că se respinge contestația, în a 10-a zi a fost contestat la tribunal. A rămas în așteptare. S-a respins și acolo. Am început și am încheiat acel contract subsecvent, suntem în derularea lui. Din informațiile pe care astăzi le am de la comisia de achiziții s-au livrat, deși apăruse în presă o altă cantitate, 39 de milioane de măști, dar acest contract trebuie re-evaluat, fiindcă din discuțiile aflate în comisie s-ar fi încălcat niște termeni. Eu deja mâine am organizat o comisie de anchetă în interiorul ministerului, pentru a evalua acest contract și comisia de achiziții, și în același timp avem și evaluarea pe care o facem pe contractul în sine cu firma câștigătoare”, a explicat Nelu Tătaru, miercuri seară, în direct pe B1 TV. (Incredibil! Naguma Medical nu poate livra cele 115 milioane de măști în două zile, dar amenință Ministerul Sănătății cu procese: ”Orice decizie unilaterală implică penalizări de 66 milioane RON”)

Referitor la poziția companiei respective, care ar fi precizat că în contract este stipulat un termen de 15 zile de garanție de la termenul limită, Nelu Tătaru a declarat: „Există o perioadă de grație de 15 zile de la notificare, dar ei au fost notificați pe 18 cum că nu respectă contractul și nu creează acea garanție, nu constituise acea garanție. Notificarea era făcută pe 18. Am fost anunțați după această notificare că acea garanție era constituită pe 12, noi nefiind anunțați. Informațiile le am de la comisia de achiziții, pe care le-am aflat în această perioadă, rămânând ca de acolo să se desfășoare, conform contractului, cele șapte zile de execuție ale contractului, urmând notificării 15 zile perioadă de grație în care să vină toată cantitatea. Suntem în acest moment în evaluarea acestui contract. V-am spus, eu am și o anchetă internă la nivelul comisiei de achiziție, dar din informațiile mele ar fi trebuit ca în două zile să se termine această perioadă”.

Nelu Tătaru, despre situația în care contractul privind măștile destinate persoanelor defavorizate va fi reziliat

„După cum știți, 11 din cei 14 au încheiat contracte-cadru. Conform acestor contracte-cadru, când s-a reziliat un prim contract se trece la a doua firmă, care începe să aducă acele măști. Dacă nu respectă, se trece la a treia, se trece la a patra”, a spus Tătaru.

Adrian Artene, director editorial Gândul.ro, despre mega-licitația pentru cele 115 milioane de măști: „Mă sperie că Ministerul Sănătății tace și admite aceste neputințe / Premierul Orban a fost dezinformat”

Directorul editorial Gândul.ro, Adrian Artene, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre scandalul licitației privind achiziția celor 115 milioane de măști pentru persoane nevoiașe, un contract sortit eșecului, care pune în pericol viețile românilor, în plină pandemie de Covid-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția