Anchetă la Târgșor după ce Elena Udrea ar fi primit o amenințare cu moartea

Publicat: 02 05. 2015, 16:42

This browser does not support the video element.

Mutarea Elenei Udrea din arestul Poliției Capitalei în penitenciarul de femei Târgșor a declanșat un alt incident, după ce fostul ministru al Dezvoltării ar fi primit o scrisoare în care era anunțată că un deținut a fost angajat de interlopi pentru a o infesta cu virusul HIV.

Până la acest moment, penitenciarul Târgșor nu confirmă aceste informații și precizează că Elena Udrea nu a depus nici o sesizare despre această scrisoare. Ruxandra Dragomir, prietena Elenei Udrea, a declarat la România TV că această scrisoare există, iar Elena Udrea se teme pentru viața ei. 

Potrivit comunicatul Penitenciarului de Femei Târgșor acesta s-a autosesizat și a demarat o cercetare administrativă care să investigheze aspectele semnalate 

„Executarea pedepselor privative de libertate se realizează în condiții care să asigure respectarea demnității umane, protejarea vieții, integrității corporale și sănătății persoanelor custodiate. În situația în care deținuții consideră că le este pusă în pericol sănătatea, integritatea corporală sau viața pot sesiza de îndată, personalul din cadrul unității de detenție, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, organele judiciare competente.”, susține cei de la Penitenciarul Târgșor. 

Elena Udrea se află în arest preventiv, ea fiind acuzată de procurori în dosarele „Gala Bute” și „Microsoft” de luare de mită și abuz în serviciu. Fostul ministru al Dezvoltării a fost reținută prima dată pe 10 februarie, iar de la sfârșitul lunii februarie se află în arest preventiv.

Și fosta șefă DIICOT, Alina Bica a fost la penitenciarul Târgșor în perioada de arest preventiv, ea lăudând condițiile de detenție comparativ cu cele din arestul Capitalei.