Anchetă la un spital din Arad. O pacientă a murit după ce a născut prin cezariană

Publicat: 18 05. 2017, 22:53
Actualizat: 29 03. 2019, 11:18

O femeie în vârstă de 24 de ani, din localitatea Dud, care a născut, joi, la Spitalul Orășenesc Ineu, din județul Arad, a murit, joi, la scurt timp după naștere, iar potrivit primelor informații, femeia s-a prezentat la spital pentru că nu se simțea bine, iar după control, medicul a decis ca pacienta să nască prin cezariană.

După circa 10-15 minute de la intervenția chirurgicală, femeia a intrat în stop cardio-respirator, a fost resucitată, dar în scurt timp a intrat în al doilea stop cardio-respirator.

Medicii Spitalului Orășenesc Ineu au cerut ajutorul colegilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, iar la fața locului a fost trimis elicopterul SMURD pentru a prelua pacienta. Imediat după decolare, femeia a mai făcut un stop cardio-respirator, fiind din nou resuscitată. La UPU Arad, femeia a murit.

„Au fost chemați medicii ginecologi și ATI, dar după circa o oră și jumătate de aplicare a procedurilor de resuscitare, femeia a murit”, a declarat, joi seara, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz.

Copilul născut, un băiețel de 2 kilograme și 890 de grame, este internat la Spitalul Orășenesc Ineu, este sănătos și în afara oricărul pericol.

Conform procedurilor, la Spitalul Orășenesc Ineu a fost deschisă o anchetă internă pentru a se stabili în ce condițiile a murit femeia.