EXCLUSIV | Anchetă de proporții la Parchetul General, după eliberarea a zeci de certificate de vaccinare anti-COVID falsificate pentru persoane care plecau în vacanță

Publicat: 09 07. 2021, 14:49

Ministerul Sănătății a cerut Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție să facă cercetări pentru eliberarea unor certificate de vaccinare falsificate care ar fi fost eliberate pentru zeci de persoane din Alba și din alte județe. Ancheta a fost începută la sesizarea Ministerul Sănătății, care se bazează pe date de la INSP, au declarat pentru Gândul oficiali din PICCJ.

Procurorii PICCJ fac cercetări pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri, într-un dosar deschis după mai multe sesizari din județul Alba, unde există suspiciuni de dare de mită în schimbul obținerii certificatelor falsificate. Cercetările ar viza fapte similare și în alte județe.

Ancheta este acum in rem, urmând ca procurorii să adune probe și să stabilească persoanele care au falsificat certificatele de vaccinare și le-au dat, contra cost, persoanelor care aveau nevoie urgent de adeverință pentru a pleca în vacanță în străinătate.

Oficiali din Parchetul instanței supreme au declarat, pentru Gândul, că sesizarea în acest caz a fost făcută de Ministerul Sănătății, care a trimis și o adresă de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Plângerea a fost transmisă și Poliției Municipiului Timișoara.